2016 byl jedním z nejbezpečnějších roků v letecké historii

Média vynikají v psaní o leteckých katastrofách a únosech, ale co všechna ta letadla, která přistála v pořádku? Podle Aviation Safety Network (ASN), která zaznamenává všechny letecké havárie, byl rok 2016 druhý nejbezpečnější v letecké historii!

V roce 2015 bylo 265 úmrtí z 3 miliard lidí, kteří nastoupili do letadla. Předchozí rok bylo 19 fatálních nehod, výsledně 325 mrtvých. Vzhledem k tomu, že bylo v pořádku dopraveno 3,5 miliard lidí, stále je letectví nejbezpečnějším způsobem přepravy. Průměrně to činí 1 mrtvého na 10 769 230 cestovatelů.

Dvě z těchto devatenácti nehod  byly řízeny aerolinkami na takzvaném blacklistu, seznam leteckých společností, které mají zakázaný vstup do kterékoliv země Evropské unie kvůli nedodržování bezpečnostních předpisů.

Poslední dekádu zažívají aerolinky méně úmrtí každým rokem díky novým bezpečnostním protokolům. Od roku 1997 dochází k postupnému snižování počtu havárií právě díky novým postupům. Je to skvělá zpráva a my doufáme, že v roce 2017 bude sčítání ještě úspěšnější!

zdroj: goodnewsnetwork.org

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *